top of page
  • Petr Semecký

Obrazem: Nintendo Classic Mini

Herní legenda Nintendo v posledních měsících opět boduje. Chystané Nintendo Switch vypadá parádně a možná nás donutí opět hrát i na cestách. Nedávno uvedené Nintendo Classic Mini v nás pak probudilo koňskou dávku nostalgie. O co se jedná?

Nintendo Classic Mini je zmenšenou replikou Nintendo Entertainment System, kteroužto konzoli společnost uvedla na globální trh v roce 1986. Počítáte správně, Classic Mini přišlo po 31 letech, čímž Nintendo s drobným zpožděním oslavilo výročí své stále nejslavnější konzole, na níž představilo světu herní klasiky Super Maria, Castlevanii, Donkey Konga, anebo Mega Mana. Všechny zmíněné hry v "nové" konzoli samozřejmě najdete, a to rovnou v remasterovaném provedení vylepšujícím předně ostrost a barvy. Celkem jich kouzelná šedivá krabička obsahuje rovnou třicítku (napevno, úložiště umožňuje pouze ukládání herní pozice) a při pohledu na cenovku se jedná o skvělou koupi.

Za 1699,- (jedna hra vás tak vlastně vyjde na 57 Kč) dostanete konzoli s předinstalovanými hrami, jedním herním ovladačem, jenž je rovněž replikou toho původního z osmdesátých let, a kompletní kabeláží, která obsahuje micro USB napájecí kabel (lze napojit na adaptér od telefonu, anebo přímo do televize) a HDMI kabel.

Tedy "dostanete". Konzoli lze i přes více než měsíc od vydání především předobjednávat. Nintendo nestíhá výrobu a distribuci, do obchodů tudíž každý měsíc míří jen několik málo kusů. S dodatečným druhým ovladačem je to pak ještě horší. Za 299,- by měl být dostupný až na jaře.

Jak kompletní balení vypadá? Na to se můžete podívat níže. Včetně porovnání s původní konzolí, kterou jsem kvůli vám vytáhl ze sklepa a opět připojil. Detailní dojmy zanedlouho.

Magazín Blu-space.cz je provozován ze zisků
internetového obchodu Blu-shop.cz
Podpořte zdejší obsah nákupem filmů na BD a UHDBD
topgun224k.png
nenebd.png
bestiebd.png
casa.png
jako-zabit-ptacka-4k.png
kissme.png
bottom of page