top of page
  • Štěpán Čermák

Několik slov ke změnám designu Blu-space a ke komentářům pod články

Blu-space vzniklo jako blog. Prapůvodní myšlenka byla, že bude pouze zpravovat o tuzemské Blu-ray scéně. Po letošní resuscitaci jsem se však rozhodl, že mu povolím otěže a ačkoli jsou tu Blu-raye i nadále stěžejním tématem, spolu s Petrem Semeckým se snažíme psát o všem nejen kolem filmu, audiovizuální techniky, popkultury, internetu, multimédií, ale všeobecně i o věcech, které by mohly potenciálního čtenáře s podobnými zájmy oslovit. Takže když na to přijde, klidně i o autech, komiksech, hudbě, politice, lifestylu ...

Dali jsme si jedinou podmínku: Musíme mít o tématu co říct, musíme mít chuť o něm diskutovat. Řekli jsme si, že se už nikdy nesmí stát, že bychom se do jakéhokoli textu pouštěli z nutnosti. Proto se tu články objevují pouze sporadicky. Nechceme psát pro dobro denní aktualizace. Chceme psát, protože na to máme chuť.

Ve světle toho byla sekce Bleskově tak trochu nadbytečná. Původně jsem ji založil, abych oddělil opravdové texty a pouhé zprávičky. Občas se člověk se čtenáři chce podělit o informaci, kterou není jak rozebírat. Navíc se mi zdá, že o některých věcech se v Česku nepíše. Což je škoda. Zároveň sekce fungovala jako jakýsi designový prvek. Chtěl jsem, aby hlavní strana připomínala konvenční weby.

Teď mi obojí přijde zbytečné.

Sekci Bleskově proto rušíme. Možná jí nahradím Twitter feedem, možná se jednou za čas ohlédneme za zajímavostmi a podělíme se o ně v jednom delším textu. Možná ani jedno z toho.

Tuto drobnou změnu jsem uchopil i jako příležitost k úpravám hlavní strany. Dlouhodobě se špatně načítala, což bylo pravděpodobně tím, že jsem v administračním rozhraní naší platformy (Blu-space běží na placené službě Wix) použil špatné prvky na špatných místech a věci jako hlavní feed nahrazoval upravený feedem. Nebudu vás zátěžovat detaily, prostě jsem Blu-space celé překopal tak, aby hlavní strana komunikovala jedinou věc: Naše texty. Tak jednoduše, jak jen to jde. A aby se načítala rychle.

To obneslo změnu všech prvků a hlavně struktury webu. Může se tedy stát, že pokud narazíte na nějaký starší odkaz na konkrétní článek Blu-space, přesměruje vás pouze na hlavní stranu.

Naštěstí nežijeme z výsledků vyhledavačů, takže nám to může být jedno. Pokud jsem tím ale způsobil nějaké nepříjemnosti vám, čtenářům, přijměte, prosím, mou omluvu.

A to hlavně proto, že změna struktury bohužel vedla ke ztrátě všech komentářů. Ty jsou na stránce ve formě pluginu a veškerá jejich historie je bohužel vázána starými odkazy.

Ztráta historie komentářů mě mrzí nejen proto, že to vůči komentujícím není fér. V posledních dnech jste u nás komentovali velmi často. Diskuze pod články byly živé a já vám za to děkuji. Nic nás s Petrem totiž nepotěší více, než interakce se čtenáři, kteří jsou ochotni ocenit čas a práci, kterou jsme si s textem dali.

Ještě jednou, prosím, za tuto chybu přijměte mou omluvu. Věřte, že mě mrzí, protože jsem vaše komentáře zároveň považoval za součást článků.

Wix je uzavřená platforma, bohužel nemáme jak komentáře "vytáhnout".

Doufám, že nad námi nazanevřete a že budete i nadále Blu-space nejen navštěvovat, ale také na něm živě diskutovat.

S díky,

Štěpán Čermák

Magazín Blu-space.cz je provozován ze zisků
internetového obchodu Blu-shop.cz
Podpořte zdejší obsah nákupem filmů na BD a UHDBD
topgun224k.png
nenebd.png
bestiebd.png
casa.png
jako-zabit-ptacka-4k.png
kissme.png
bottom of page