Stojím před rozhodnutím co koupit... Mám vybrané dva možné typy TV:

1) SONY KD-55XF905, cena cca 35.000 Kč
výhody (pro mě)
- stejné flow v ovládání jako jsme byli doposud zvyklí (máme/měli jsme také SONY)
- pravidelná aktualizace systému TV ze strany výrobce (v tom je SONY asi nejlepší na trhu)
- velmi dobře hodnocená TV v kategorii HDR obsahu (o to mi jde především)
- podpora Dolby Vision (tu chci :-))
nevýhody
- i když má TV lokální stmívání, tak to prostě není OLED...
- malé pozorovací úhly obrazu (typická vlastnost VA LCD panelů)

2) LG OLED55C8, cena cca 45.000 Kč
výhody
- cenový rozdíl není až tak dramatický
- kvalita obrazu je prostě boží! (v mnoha testech považována za aktuálně nejlepší OLED TV na trhu)
nevýhody
- zcela jiné flow v ovládání TV
- LG neaktualizuje své TV tak jako SONY
- vypalování OLED panelů! (viz zde dlouhodobý test: https://www.rtings.com/tv/learn/real-life-oled-burn-in-test)
Kdyby nebylo to riziko vypalování obrazovky, tak jdu jednoznačně do LG a překonám ty ostatní nevýhody. Takhle mám velké dilema, jestli utratit své peníze za technologii, která má sice úžasný obraz, ale dokonalá rozhodně není...Nerad bych koukal za pár let (a podle RTINGS.com možná už za pár měsíců) na "unavený" OLED panel, který měl sice na začátku úchvatný obraz, ale teď je flekatý a plný "vypálených" duchů...
Zajímají mě názory majitelů jiných OLED TV. Jak to vidíte vy? Jste po měsících používání stále plně spokojeni? Prosím jen o seriózní diskusi. Na nějaké hejty nejsem zvědavý :-)) Díky!
Pecka, gratuluju! Časem sdílet prvnín dojmy ;)
Obrazce má minimálně Hledá se Dory. Set Up - Maximizer.
Ale imo kvůli tomu emá smysl kupovat film. Jednak jsou logicky na FHD a SDR, jednak je to fakt basic tří nebo čtyřkrokovej setup kontrastu, jasu, gamutu, zvuku