top of page
  • Štěpán Čermák

Obrazem: Výroční limitovaná edice Dne nezávislosti s replikou mimozemské lodi

Den nezávislosti se ke svému dvacátému výročí nedožil jen moderního remasteru. Vedle amaraye je Blu-ray k mání také v limitované sběratelské edici s replikou mimozemské "stíhačky". A ačkoli limitkám z dílen 20th Century Fox zpravidla fandím, ostatně najdeme mezi nimi parádní busty z Predátora, z Planety opic a z Já, robot, tentokrát se jim útok na naše peněženky nepodařil. Za pár vteřin pravděpodobně kliknete na první obrázky, takže nebudu zdržovat: Sběratelská edice Dne nezávislosti se nepovedla.

Replika lodi je z plastu, stejně jako její podstavec, ze kterého trčí dvě nohy. Každá jsou jinak vysoká, to aby miniatura působila alespoň trochu dynamicky. Takže když na ně loď postavíte, zůstane nakloněná. Nutno podotknout, že dost zvláštně.

Problém je, že podstavec i samotná replika působí lacině ještě dříve, než je vezmete do ruky. Pak už se naděje v kvalitní edici vytratí nadobro, protože s levných plastů vylisovaná vesmírná loď budí dojem křehkého šuntu. Postrádá detaily a více než jako drahý sběratelský artikl působí jako laciná dětská hračka. To vzhledem k cenovce, která se zastavila korunu pod sedmnácti stovkami, Foxům těžko prominete.

Magazín Blu-space.cz je provozován ze zisků
internetového obchodu Blu-shop.cz
Podpořte zdejší obsah nákupem filmů na BD a UHDBD
topgun224k.png
nenebd.png
bestiebd.png
casa.png
jako-zabit-ptacka-4k.png
kissme.png
bottom of page