Zdravím všechny milovníky kvalitniho zvuku a obrazu. Mám takový problém. Pořídil jsem si výše uvedené "hračky" a nyní laboruji s propojením. Jelikož Surface nemá HDMI výstup tak
mám zařízení propojené s AVR z dokovací stanice kde je mini displayport. K propojení používám redukci AKASA mini displayport - HDMI. Z redukce je vyveden HDMI kabel který je připojen do HDMI vstupu AVR. A teď nastává problém. Při přehrávání bluray disků v Power DVD v.19 je vše OK do té doby, než dojde na formát DTS-HD, Master HD, Dolby True HD tak je problém, jelikož tyto formáty vystupují z AVR pouze jako DTS. Zkoušel jsem i jiné softvarové přehrávače jako VLC, nebo MPC-HC a problém je stejný. Vyzkoušel jsem i jiné propojovací kabely př. mini displayport-HDMI a zde nebyl vůbec ani obraz ani zvuk. Marantz podporuje všechny tyto formáty, na výstupu je př. Master HD ale vychází zvuk pouze DTS. Zkoušel jsem i USB C to HDMI do AVR, ale taky stejný problém. TV použitá v sestavě je Panasonic 48AS640.
Mohl by mi někdo prosím poradit .
Lumír
Popravdě nevím, jak DisplayPort funguje, protože jsem ho nikdy nikde nepoužíval. Ale vím, že z principu DP není kompatibilní s HDMI, protože má obojí jiný typ signálu. Právě v konverzi by mohl být problém. Ale to jen hádám.
PDWD "bez komprese" - to ale nemusí být bitstream, ne? Je to už nějaký ten pátek, co jsem PDWD naposled zkoušel, takže googling napovídá, žeč nastavit je potřeba widle i player:
Audio settings in Windows:
Go to Control Panel.Select Hardware and Sound.Click Sound.Set HDMI as playback devices.
Audio settings in PowerDVD:
Click the Settings button.Click the Video, Audio, Subtitles tab.Click More Audio Settings.Select HDMI under Speaker Environment.Select Non-decoded high-definition audio to external device under Output Mode
Když v AVR na ovladači zvolíte Info button (nevím přesně, jak ho mají pojmenovaný), jaký signál vám to píše na inputu?
Zdravím. Napadá mě, zda je na výstupu PDVD nastaven bitstream? Příp. na vstupu AVR něco jiného než direct audio? (tj. jestli tam není defaultně nějaká konverze?)